Karóval és lapáttal verte feleségét egy mátraszőlősi férfi

2020.03.24. 14:23

A nő azért veszett össze a férfival, mert az részegen ért haza. A férj ezek után brutálisan megverte a feleségét egy karóval és egy lapáttal.

A férfi tavaly májusban részegen ért haza a mátraszőlősi otthonukba, ezért a felesége számon kérte majd összeverekedtek. A férj szidni kezdte a nőt, majd a földre lökte és egy seprővel többször megütötte és rugdosta.

A férfi ezek után bement a házban, a nő pedig félelmében bezárkózott az udvaron lévő melléképületben. Pár perccel később a férj kereste a nőt. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem nyitja ki a melléképület ajtaját, akkor betöri egy baltával. A nő engedelmeskedett, mire a férfi rátámadt egy paradicsomkaróval. A nő próbált védekezni, erre a férje megfogott egy lapátot és azzal fejba vágta.

Nem ez volt az első eset, hogy a férfi megverte a feleségét, ezért az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az ügyben. A bíróság ennek megfelelően az előkészítő ülésen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek intézésétől. Az ítélet jogerős.