Heisler András: Nem egy egyszeri esemény a mostani járvány

Vágólapra másolva!
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a szervezet intézkedéseiről a koronavírus-járvány kapcsán, de természetesen Pészah ünnepe, a Széder este is szóba került.
Vágólapra másolva!

Heisler András elmondta, ő maga még a járvány nagy kirobbanása előtt vállalt magára egy karantént, hiszen előtte nem sokkal az Egyesült Államokban járt, ahonnan visszajőve megfogadta a szervezet krízismenedzsmentjének tanácsát és otthon maradt két hétig. Hozzátette, így is reggeltől késő estig dolgozott.

Az elnök megjegyezte, most már azonban új helyzet van, amivel még senkinek sem kellett eddig szembenéznie, sok embernek kell most segíteni.

Mindezek mellett már felállt az a csapat, amely olyan igények kielégítésére jött létre, mint az idősek, nehezen mozgók számára bevásárlás de már gondolkodnak azon is, mit tudnak tenni azokkal a családokkal, ahol kisgyerekek vannak.

Az elnök kifejtette azt is, a Mazsihiszben már évekkel ezelőtt elindult egy folyamat, amikor elindult a krízismenedzsment csoportjuk, ahol alapvetően önkéntesek dolgoznak, azzal a feladattal, ha egy válsághelyzet alakul ki, mint ami most is van, akkor a szervezet működését igyekezzen a rendes kerékvágásba visszahelyezni. Az elmúlt időszakban gyakorlatokat tartottak, nem is egyszer, a mentőkkel, a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel együtt. Most azonban éles helyzetben mutatja meg magát ez a csapat, ehhez persze kellett valamilyen átszervezés is, hiszen a mostani járvány nem egy egyszeri esemény, hanem egy hosszabb távra elnyúló folyamat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.