187-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020.03.24. 07:10

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A hétfői adathoz képest kevesebb az új eset, de továbbra is nagyon fontos a tömeges fertőzés lelassításához, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. 

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 187 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 173 magyar állampolgár. Az aktív esetek száma a kormányzati tájékoztató portál alapján 158, mivel 8 ember meghalt, 21 meggyógyult. Azok, akik belehaltak a betegségbe, idős és/vagy krónikus beteg emberek voltak. Frissítés: az operatív törzs 11 órás tájékoztatóján elhangzott, hogy egy újabb beteg halt meg, neki több más betegsége is volt.