Vádat emeltek a volt főügyész ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Ihász Sándor volt fővárosi főügyész ellen, akit azzal vádolnak, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében bizonyítékokat tárolt a hivatalában, amelyeket nem adott át a nyomozóhatóságnak. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye csak monogrammal jelöli a volt főügyészt, de persze a neve így is könnyen kitalálható.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított eljárásban 2018. április 20-án gyanúsítottként hallgatta ki a volt főügyészt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. Dr. I. S. P. ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon nyújtották be a vádiratot.

A főügyészség 2018 áprilisában azt közölte:

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére,

ügyészi kötelességét megszegve, a bizonyítékokat nem adta át a nyomozóhatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta.

Papp Gábor, Ihász Sándor ügyvédje még 2018 áprilisában az MTI-nek azt mondta: védence nem csupán visszautasítja a gyanút,

Fenyő János meggyilkolására a vád szerint az egykori befolyásos baloldali médiavállalkozó, Gyárfás Tamás adott megbízást. Fenyőt 1998-ban a nyílt utcán, a kocsijában lőtték halálra.