Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a meteorológiai szolgálat

Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is - jelentették be. 
Vágólapra másolva!

Ma az Északi-középhegység, Észak-Alföld, északkeleti határ közelében az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet kísérhetik viharos (előbbi területeken 60-80, a Dunántúlon 60-70 km/h) lökések.

Éjszakára kissé mérséklődik, majd napközben ismét feltámad a szél, de ekkor az említett tájakon már kevesebb helyen és rövidebb ideig lesznek jellemzőek a viharos (60-70 km/h) lökések.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Északkelet-délnyugat irányban kiterjedtebb csapadékzóna vonul, amelyből ma napközben főként az Alföldön, a Dunántúl keleti felén, majd

estétől és kedd napközben már inkább csak a déli megyékben kell számítani (tapadó) havazásra, napközben havas esőre.

A lehulló hó jellemzően elolvad, legfeljebb a magasabban fekvő területeken maradhat meg lepel - 2 cm hótakaró. A déli megyékben viszont főként éjszaka síkvidéken is számítani kell 1-2 cm megmaradó hóra. Ennél több csak a Mecsekben gyűlhet össze, ott akár hófúvás is kialakulhat.