Több tonnás vasbeton gerenda dőlt egy munkás lábára Kiskunfélegyházán

Vágólapra másolva!
Egy kiskunfélegyházi építkezésen több óriási vasbeton gerendát is úgy tároltak, hogy nem rögzítették őket megfelelően. Emiatt az egyik rádőlt a mellette álló munkás lábára, akinek amputálni kellett a bal lábujjait. Az ügyészség vádat emelet az építkezést vezető két férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi a raktárcsarnok építését végző cég vezetője volt 2018 szeptemberében. Ő irányította a telephelyen a vasbeton gerendák elhelyezését és beépítését. A másik férfi közben a művezetői feladatokat látta el.

Az építési területre 2018. szeptember 21-én hat darab,

egyenként 12 méter hosszú és 3,35 tonnás vasbeton gerendát hoztak, amiből hármat egyből be is építettek.

A maradék hármat az épülő raktárcsarnok melletti betonos, részben földes talajra tették le. A szerelésvezető férfi döntése után a gerendákat eldőlés gátló kiékelés és alátét nélkül tették le egymás mellé.

A három gerenda közül az egyik eldőlt, és dominószerűen ledöntötte a mellette lévő gerendát is, ami ráesett az emelődaru mellett álló munkás lábára.

A munkáson volt védelmi felszerelés és munkavédelmi cipő is, ennek ellenére a lábközépcsontja és a lábujjai is eltörtek. A bal lábujjait amputálni kellett.

Az ügyészség a két vezetőt maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja, valamint azt javasolja, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje őket pénzbüntetésre.

Az ügyben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.