Romániában meghalt az első koronavírussal fertőzött ember, súlyos rákbeteg volt

Vágólapra másolva!
Meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Romániában, ahol egy hónapja jelent meg a vírus. A stratégiai kommunikációs törzs tájékoztatása szerint egy franciaországi gyógykezelésről március 6-án hazatért, 67 éves, végső fázisban lévő rákbetegről van szó, akinél a dél-romániai Filiasi-ban, március 18-án mutatták ki a koronavírust. A férfi a craiovai járványkórház intenzív osztályán halt meg.
Vágólapra másolva!

Romániában eddig nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, de Olaszországban már hat, Franciaországban pedig egy román ember már meghalt.

Romániában 367 embernél mutatták ki a koronavírust, tegnap pedig egyetlen nap alatt megkétszereződött az új beteg száma.

Ma este tíz órától Románia lezárja határait, és éjszaka korlátozzák a kijárást. A koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezését célzó szombat este bejelentett

újabb katonai rendelet szerint a sürgősségi ellátáson kívül felfüggesztik a fogorvosi rendelők tevékenységét, a bevásárlóközpontokban csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, tisztítók, és állateledel-kereskedések tarthatnak nyitva.

Miután egy hete betiltották a zártterű egyházi szertartásokat, a mostani rendelet szerint a papok megtarthatják a miséket és istentiszteleteket az üres templomokban, hogy azokat interneten közvetítsék a híveknek. Házasságkötést, keresztelőt és temetési szertartást is vállalhatnak, de legfeljebb hat ember részvételével.

A román külügyminisztérium közölte: 227 Olaszországban rekedt román idénymunkás hazautazását segíteti. Torinóból két charter járat érkezett szombaton Konstancára. A megyei tanács elnöke tiltakozott az ellen, hogy az országos operatív törzs az önkormányzatok megkérdezése nélkül döntött arról, hogy az Olaszországból hazamenekítendő mintegy 1500 román állampolgárt a tengerparti szállodákban, különböző településeken helyezik karanténba.