A Diamond Princess koronavírusos magyarja az Origónak: Nem voltak tüneteim

Jokohama, 2020. február 16. A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 16-án. A luxushajón, amelyen három magyar állampolgár dolgozik, eddig 355 személyről derült ki, hogy megfertőződtek a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. A fedélzeten 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították, az idős utasokat pedig önkéntes alapon evakuálják és a szárazföldön helyezik őket karanténba. MTI/EPA/Franck Robichon
Vágólapra másolva!
Három magyar is dolgozott azon a japán turistahajón, amelynek fedélzetén 3600 utas és dolgozó tartózkodott még februárban, és ahol több mint ötszáz ember fertőződött meg a koronavírussal. A tengerjárót az után vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült, elkapta a vírust. A hajót karantén alá vonták az utasokkal együtt. Az Origónak most nyilatkozott a hajón dolgozó egyik magyar, aki szintén elkapta a vírust. 
Vágólapra másolva!

A férfi elmondta, 24 éve dolgozik már hajón, a Diamond Princess fedélzetére az után kerülhetett a vírus, hogy az óceánjáró több ázsiai országban is kikötött.

- számolt be az esetről a férfi az Origónak.

A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 16-án Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Maszkot és kesztyűt kaptak, de mivel így is akaratlanul hozzáértek az arcukhoz, szemükhöz, így ez nem nyújtott védelmet a vírussal szemben.

- mesélte. Azt mondta, nem érezte, hogy beteg, nem voltak tünetei se, és lázas sem volt.

- mondta.

A férfit egy japán kórházban kezelték, az Origónak azt mondta, a kórházi dolgozók nagyon kedvesek voltak vele. Több tesztet is elvégeztek rajta, majd 14 nap után közölték vele, hogy teljesen meggyógyult.

- tette hozzá.

A luxushajón 712 koronavírusos megbetegedésről tudnak, 8 ember meghalt, 567-en már meggyógyultak.