Azért, hogy ne vigyék be a rendőrök, azt mondta, hogy koronavírusos

Vágólapra másolva!
Azért hívták ki a rendőröket a borsodi településre, mert egy fiatal férfi késsel támadt másokra. A támadó otthonánál baltával, vasvillával és betontömbbel próbáltak többen a rendőröknek esni, hogy ne vigyék be a támadót. Négy férfit előállítottak, akik közül az egyik férfi úgy próbált kibújni az őrizetbe vétel alól, hogy azt mondta, koronavírussal fertőzött.
Vágólapra másolva!

Március 19-én a délutáni órákban, az Encsi Rendőrkapitányság két rendőre ment ki egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, ahonnan

arról kaptak bejelentést, hogy egy férfi késsel támadt másokra.

A rendőrök az adatgyűjtést követően megjelentek a 21 éves késsel támadó férfi házánál, hogy elszámoltassák. A bejáratnál álló lakók azt mondták, hogy a férfi ittas és agresszív, ezért lefektették aludni. Ekkor kijött a házból a 21 éves férfi, aki megtagadta, hogy igazolja magát, és közben szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket, majd felszólította őket, hogy menjenek el.

Az udvaron egy másik férfi kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak onnan elvinni.

Ekkor őt felszólították a rendőrök, hogy ne akadályozza az intézkedést. A férfi erre megragadta az egyik rendőr karját, és próbálta eltolni a 21 éves férfitól, akik könnygázt fújtak a beavatkozóra. Emiatt egy másik férfi ágvágóval a kezében kérte számon a járőröket. A rendőrök erősítést kértek, aminek a megérkezéséig az utcán várakoztak. Eközben ketten folyamatosan szidták őket, egyikük

megfogott egy vasvillát, és azzal indult a rendőrök felé, amit a többi jelenlévő csavart ki a kezéből.

Ezután egy másik férfi egy

baltával kezdett feléjük futni, de a családtagok ezt is megakadályozták.

Végül egyikük a földről felvett egy betontömböt, és azt dobta a rendőrök felé.
A rendőrök négy férfit vettek őrizetbe. Közülük az egyik,

egy 25 éves férfi úgy próbált meg kibújni a letartóztatás alól, hogy azt mondta, koronavírussal fertőzött.

Hárman már korábban is voltak büntetve, egyikük büntetlen előéletű, azonban ellene más bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik. A Debreceni Járásbíróság a mai napon elrendelte a négy férfi egy hónapos letartóztatását. A döntés még nem végleges, mert a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek ellene.