Estére megérkezhet a havazás

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Egy jó időre biztosan búcsút inthetünk a kellemes tavaszi időnek. Szombat este ugyanis erős lehűlés kezdődik, vasárnap már a maximumok sem kúsznak plusz 4 Celsius-fok fölé - áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

Szombat: Észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, délkeleten akár zivatar, sőt késő estétől már hózápor is előfordul. Az északkeleti szél megerősödik. Északon 10-14, délen még 15-19 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás kezdődik.

Vasárnap: Az erős északkeleti szél hatására csökken a felhőzet, de főleg a középső tájakon lesznek tartósabban felhős tájak.

Hózápor elszórtan alakul ki.

Reggel 0, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Már nem tart sokáig a kellemes, tavaszi idő Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Lost Horizon Images

Hétfő: Délkelet felől felhősödés várható, és a déli óráktól már havas eső, havazás is előfordul főleg az Alföldön és a középső tájakon. Reggel kemény fagy valószínű -5°C körüli hőmérséklettel, délután is csak 1-6 fok valószínű.

Kedd és szerda: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen, délkeleten több helyen, máshol elszórtan várható havas eső, havazás, szitálás. Az északkeleti

szél nagy területen lesz erős, néhol viharos.

1 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtöktől: Visszatérhet az igazi tavasz fokozatos melegedéssel, egyre több napsütéssel.

Zivatarokkal figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az északi megyék kivételével minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt. Azt írják, észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek mentén a záporokat már reggel, délelőtt kísérheti néhol dörgés, villámlás a Kisalföldön, illetve a Bakony térségében. A nap második felében leginkább az ország déli, valamint középső területein kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához.