35 km-es dugó Hegyeshalomnál a határon

Nickelsdorf, 2020. március 17. Autósok várakoznak magyarországi belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. MTI/EPA/Christian Bruna
Vágólapra másolva!
Több mint 35 kilométeres torlódás alakult ki az osztrák-magyar határ ausztriai oldalán a hegyeshalmi határátkelőnél szombat kora délutánra - számol be az osztrák közmédia, az ORF.
Vágólapra másolva!

Csak a kamionok és a magyar állampolgárok léphetnek be Magyarországra Ausztria felől, azonban rengeteg külföldi vendégmunkás torlódott fel a határátkelőnél. Többnyire Németországban és Franciaországban dolgoztak, és a járvány miatt haza akarnak utazni.

Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Azóta már többször is biztosították, hogy éjszakánként, konvojban hazatérhetnek a külföldi állampolgárok.

Autósok várakoznak magyarországi belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna