Újabb drámai adatok Olaszországból, majdnem 6 ezer új beteg, 627 halálos áldozat egy nap alatt

Vágólapra másolva!
Majdnem 6 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak Olaszországban, és minden eddiginél többen, 627-en haltak meg egy nap alatt. Az új fertőzöttek száma 12 százalékos növekedés tegnap óta, az egy nap alatt meghaltak száma pedig 32 százalékkal magasabb az eddigi rekordnál. 
Vágólapra másolva!

A legfrissebb olaszországi adatok szerint pénteken 5986 új olaszországi fertőzöttet regisztráltak, egyetlen nap alatt 627-en haltak meg. Ezzel összesen már 47 021 fertőzött van és 4032-en haltak meg. A halálozási arány már 8,6 százalék. 689 beteget nyilvánítottak gyógyultnak pénteken, 5129-en gyógyultak meg eddig összesen.

Bergamói kórház, részlet a Sky riportfilmjéből

Jelenleg 37860 aktív beteg van.16 020-an vannak jelenleg kórházi osztályokon, 2655-en intenzív kezelés alatt (az összes kórházban lévő ennek a két számnak az összege), 19 185-en otthonukban gyógyulnak.

A legtöbb beteget regisztráló Lombardiában az utóbbi egy napban szintén a legmagasabb, 2380 volt az új fertőzöttek száma, a halottaké az utóbbi huszonnégy órában 381-gyel nőtt.

Róma főpolgármestere az óvintézkedések szigorításaként elrendelte, hogy szombattól a főváros utcáin közlekedő gépjárműveket és személyeket egyenként ellenőrzik a továbbra is "túl sok" mozgás miatt.

Korábban a genovai egyetem kutatócsoportja azt prognosztizálta, hogy a járvány március 23. és 25. között tetőzik, az elmúlt két nap dinamikus növekedése miatt azonban ez kétségessé vált.

A polgári védelem vezetője, Angelo Borelli azt mondta, hogy jelenleg lehetetlen megmondani, hogy mikor lesz a tetőzés, erre nincs tudományos adat, legfeljebb tendenciákat látnak. Borelli határozottan tagadta, hogy olyan emberek lennének otthoni kezelés alatt, akiket valójában kórházba kellene szállítani. Fake newsnak nevezte azt, hogy arra készülnek az egész országban, hogy biológialiag szigeteljék el az embereket.