Két nő kétszer is elkábított és kirabolt egy férfit Szarvason

Vágólapra másolva!
Fél éven belül kétszer is kirabolt két nő egy 75 éves férfit. Mindkét alkalommal, ugyanazzal a módszerrel, a férfit elkábították és utána átkutatták a lakását. A két nő összesen, majdnem egymillió forintot lopott el a férfitól. A rendőrök mindkét nőt elfogták és kérték letartóztatásukat, amit tegnap el is rendeltek.
Vágólapra másolva!

2018. november 5-én egy 36 és egy 20 éves nő megbeszélt egy találkozót a 75 éves férfivel, ezért elmentek hozzá a lakására. Kihasználták

a férfi figyelmetlenségét és a poharába kevertek valamilyen szert, amitől a férfi elaludt.

Ezután a két ő kutatni kezdett a lakásban, ahonnan

500 ezer forint készpénzt és 200 ezer forint értékű elektronikai eszközöket vittek magukkal.

Az első eset után fél évvel, 2019. március 15-én, a két nőnek egy harmadik társa, aki már korábban letartóztatásba került, felvette a kapcsolatot a férfival és ketten újból megjelentek nála. A férfi figyelmét elterelték és italába nyugtatót kevertek, amitől elaludt.

A két nő 50 ezer forint értékben vitt el a férfitól készpénzt és egyéb értéktárgyakat.

A nyomozók 2020. március 17-én elfogták a két nőt és folytatólagosan, társtettesként elkövetett rablás miatt hallgatták ki őket. Az ügyészség javasolta a két nő letartóztatását, mert magukkal vitték és megsemmisítették a bódításhoz használt poharakat, hogy nehezítsék az eljárást. Valamint attól is tartani lehet, hogy az idős férfit megfélemlítenék és befolyásolnák a vallomását. Az idősebb nő büntetett előéletű, így nála fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ezért a tegnapi napon a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a két nő letartóztatását. – írta közleményében a Békés Megyei Főügyészség.