Miért nem teszi Karácsony Gergely ingyenessé a parkolást?

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, szájmaszk, posta, postás, üres, utca, üres utca, kihalt, kihalt tér
Vágólapra másolva!
Több európai és amerikai nagyvárosban – köztük Bécsben – az első intézkedések között tették ingyenessé a parkolást. Több magyar nagyvárosban, például Esztergomban és Székesfehérváron is azonnal intézkedett a polgármester a parkolás ingyenessé tételéről, hogy ezzel is segítsen a járvány megfékezésében. Az érv nyomós, akár a parkoló automatákba történő pénzbedobás is terjesztheti a kórt. Karácsony Gergely ezt éppen fordítva látja - írta a Ripost.
Vágólapra másolva!

A tömegközlekedési eszközök használata most kockázatos, hiszen óhatatlanul is több ember zsúfolódik össze, így fertőzésveszélyt jelent. Bécs ezért már napokkal korábban úgy rendelkezett, hogy tízezer parkolóhelyet ingyenessé tesznek, a parkolózónákat is felfüggesztették. Több hazai nagyváros is díjmentessé tette a parkolást, például Esztergomban és Székesfehérváron sem kell fizetni.

Míg több vidéki városban ingyenes lett a parkolás a járványveszély csökkentése érdekében, addig Budapesten nem lép a városvezetés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Esztergom volt az első

Az esztergomi polgármester, Hernádi Ádám azzal indokolta az intézkedést, hogy jelen helyzetben fokozott felelőssége van a városvezetésnek. Szerinte a parkolóautomaták használata, a pénzérmék bedobálása is terjesztheti a betegséget.

- nyilatkozta a polgármester.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere azt mondta,

Meglepő magyarázat Budapesten

A Ripost megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, miért nem segítik sokak kérése ellenére a járvány elleni védekezést ingyenes parkolással.

- közölte Karácsony Gergely kommunikációs igazgatója, Rényi Ádám.