Juhász Hajnalka: Most valóban a nemzeti összefogásnak van itt az ideje

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a koronavírus-járvány kapcsán a szükséges viselkedésről, valamint Magyarország nemzetpolitikájáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a Magyarországot is érintő koronavírus-járványról kiemelve, mindenkinek most oda kell figyelni az előírásokra, a másikra, hiszen egy olyan vírussal áll szembe a világ, aminek a viselkedését még nem ismeri senki, ezért is volt nagy dolog, hogy magyar szakembereknek sikerül izolálni a vírust, ami a vakcina megtaláláshoz kellett.

Figyelni kell mindenre, erről szólnak a kormányzati intézkedések is, hogy itthon egy lapos járványgörbét mutasson a koronavírus – tette hozzá a képviselő.

A járvány időszaka alatt nagy felelősség nyomja a politikusok, az országgyűlési képviselők vállát, felelősséggel, példaadással kell viselkedni, most valóban a nemzeti összefogásnak van itt az ideje – emelte ki Juhász Hajnalka. Ám mindezek mellett a polgároknak is van felelőssége, tette hozzá a képviselő, felidézve az egykori amerikai elnök mondását, mely szerint nem csak az a fontos, hogy a haza mit tehet az emberért, hanem az is, az ember mit tehet a hazájáért.

Juhász Hajnalka, mint külpolitikai szakpolitikus beszélt a határokon túl élő magyarságról, a nemzeti identitás megőrzésének fontosságáról, kiemelve azt, hogy a kormány ezt mindig is kiemelten kezelte, politikáját pedig sikeresen igazolta vissza az egymillió határontúli magyar állampolgár. Külön beszélt a nemzeti régiók megteremtése érdekében indított állampolgári kezdeményezésről, a magyar-ukrán kihívásról, ami jelenleg a szomszédságpolitikában jelenleg a leterheltebb viszony.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.