Vágólapra másolva!
Elszabadult indulatokról árulkodó, egészen döbbenetes posztot tett ki Facebook-oldalára a koronavírus-járvány kapcsán a DK országgyűlési képviselője, Varga Zoltán. Varga egészen hosszú posztban gyalázkodott, azt állítva, hogy mindenki hazudik  - írta a PestiSrácok. Megjelenését követően pár órával Varga törölte bejegyzését, de az internet nem felejt, természetesen a posztot lementették.
Vágólapra másolva!

Varga Zoltán politológus ősszel az ellenzék polgármester-jelöltje is volt Debrecenben, majd Gréczy Zsolt szexbotránya miatti lemondását követően került az Országgyűlésbe.

Jelenleg ő Gyurcsány pártjának egyik egészségügyi szakpolitikusa.

Varga egyébként akkor vált országosan ismertté, amikor a debreceni közgyűlésben alufóliából formázott sisakkal a fején jelent meg. Az utóbbit azért tette, mert állítólag így akarta védeni magát a "kormányzati őrültségek" ellen.

Ezzel riogatott Gyurcsány képviselője

Varga Zoltán csütörtökön azzal riogatott a közösségi oldalán, hogy "az életéért fut az ország", és "a kórházak pincéiben a szervizesek leselejtezett intenzív lélegeztetőket próbálnak legalább halovány működésre bírni, miközben úgy teszünk, mintha valami őrült szabin lennénk mind". Hozzátette, hogy mindeközben "hallgatjuk az operatív törzs éppen esedékes hazugságait".

Szerinte a közreadott betegszámokkal a szemünkbe hazudnak, és megállapítja, hogy több ezer, akár tízezer beteg is lehet már az országban.

(Az európai gócpont Olaszország, ahol csütörtökön, Varga posztjának születésekor 41 000 beteg volt.)

Azt is állítja, hogy a védőfelszerelés, a működő egészségügy és a lélegeztetőgépek azok, amik most segítenének, de ezek nincsenek, és nem is kellenek a kormánynak. Éppen ezért szerinte az a meglepő, hogy a kormánytagokat és az operatív törzs tagjait az emberek nem kergetik vasvillákkal a Dunának.

Nem indokolt a rengeteg tesztelés

Miközben a DK szakpolitikusa azzal fenyeget, hogy mind itt halunk meg, mert nem szűrik a lakosságot, a WHO éppen pénteken közölte, hogy Magyarországon jelenleg ez egyáltalán nem is indokolt. Az európai uniós országok közül lakosságarányosan Magyarországon a legkisebb a megbetegedések száma – köszönhetően éppen az ellenzéki politikusok által sokat szidott határzárnak.

Varga Zoltán Facebook-bejegyzése egyértelműen a Btk.-ba ütközik.

A nagy nyilvánosság előtt elkövetett rémhírterjesztés bűntette pedig akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Néhány óra elteltével észbe kaphatott, hogy amit tett, az kimeríti a rémhírterjesztést, ezért az egészet úgy, ahogy volt, törölte.