A szerb vasút a kelebiai határállomásnál felfüggesztette a személyszállítást

Koronavírus, vírus, Budapest, Keleti pályaudvar, vonat, vasút, vasútállomás, maszk, arcmaszk, fertőtlenítő, fertőtlenítés
Vágólapra másolva!
Déltől a szerb vasút a kelebiai határállomásnál felfüggesztette a személyszállítást - közölte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi járatokat a magyarországi szakaszokon pótolja a vasúttársaság, a határállomások és a belföldi végállomások között közlekednek a vonatok - áll a közleményben.

A szomszédos országok közül Szlovákia, Ukrajna, Románia, Horvátország és Szlovénia vasúti határállomásain már az elmúlt napokban leállították a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedését - tették hozzá.

Azt írták, a járványügyi és veszélyhelyzetre való tekintettel

néhány magyar-osztrák határállomás kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás.

Ausztriával a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatán Hegyeshalomnál még fenntartják. Az osztrák vasútvállalat, az ÖBB a GYSEV hálózatán Szentgotthárd és az ausztriai Fehring, illetve Jennersdorf között már felfüggesztette a közlekedést.

Szerbiába már nem lehet eljutni vonattal Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ausztrián át Németország és Magyarország között is üzemel a vasúti személyszállítás, a railjetek és a többi nemzetközi járat közlekedik (a Budapest-Hamburg viszonylatú Hungária EC és a Budapest-Berlin viszonylatú Metropol EuroNight kivételével), de a határellenőrzések miatt 20-40 perccel megnőhet a menetidő.