Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki kórháznak

Vágólapra másolva!
Azonnali adományt kapott az Uzsoki Utcai Kórház a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól, amelyből többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol az egészségügyi intézmény. Az adományozási szerződést 2020. március 18-án írta alá Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki kórház főigazgatója, és Tiborcz István, a BDPST Group igazgatósági tagja és tulajdonosa – írja honlapján az Uzsoki Utcai Kórház.
Vágólapra másolva!

„Az adománynak köszönhetően elkezdtük két új lélegeztetőgép beszerzését, reményeink szerint heteken belül be is tudjuk üzemelni őket, ami a jelenlegi helyzetben tovább növeli az ellátás biztonságát, és életek megmentését teszi lehetővé" – mondta Dr. Ficzere Andrea, a kórház főigazgatója a közlemény szerint.

A BDPST Group már többször is támogatott egészségügyi intézményeket támogat: a társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintos adományt nyújtott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció berendezést (ECMO – műtüdő) vásárolt. A berendezésnek köszönhetően várhatóan évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét mentheti meg a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinika. Az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének az együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal több évre nyúlik vissza.

Az adományozással kapcsolatban a Mandiner megkereste Tiborcz Istvánt, a BDPST Group többségi tulajdonosát, aki azt mondta: „Az egészségügyi dolgozóké, orvosoké, ápolónőké, mentősöké, beteggondozóké az egyik legszebb, és egyben legfontosabb hivatás – ez pedig a mostani járványhelyzetben különösen szembeötlő.

A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség,

hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet, az egészségügyi dolgozók munkáját".