Karácsony momentumos helyettese szerint a koronavírus miatti összefogás ''egy nagyon komoly félreértés''

Vágólapra másolva!
Újabb ellenzéki szereplő fejezte ki nemtetszését a koronavírus miatti kibontakozó társadalmi összefogással szemben: ezúttal Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes nevezte "nagyon komoly félreértésnek", hogy a magyarok összetartanak a válsághelyzetben. A baloldali politikus úgy látja, hogy éppen az ilyen szituációkban "kell a leginkább politizálni."  
Vágólapra másolva!

"Sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, a legutóbbi tíz évben is jó néhányszor. Azt megtanultuk: bármekkora is a veszély, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. Most is ezt kell tennünk. Arra kérek mindenkit, hogy ebben a helyzetben a közös cselekvés és a nemzeti összefogás útját járjuk. A lehető legszélesebb nemzeti együttműködésre van szükség" - ezekkel a szavakkal buzdított társadalmi összefogásra a rég nem látott válsághelyzet miatt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.

Csakhogy ezt nem mindenki gondolja így: Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes konkrétan azt írta mai internetes bejegyzésében, hogy a koronavírus miatti összefogás "egy nagyon komoly félreértés".

"Terjed mostanában egy nagyon komoly félreértés: hogy válság idején össze kell fogni és ezért "nem szabad politizálni". Az állításom ezzel szemben határozottan az, hogy éppen ilyenkor kell a leginkább politizálni" - fogalmazott a politikus, aki írásában többször is kiemelte, hogy az ellenzéknek kötelessége támadnia és bírálni a kabinetet.

A momentumos politikus korábban azzal hívta fel a figyelmet, hogy egyik írásában agyhalottnak nevezte Magyarországot, amiért sokan Horvátországnak drukkoltak Franciaország ellenében.

Kerpel-Fronius Gábor, momentumos főpolgármester-helyettes szerint félreértés, hogy a mostani válsághelyzetben össze kell fogni. Forrás: Facebook

Kerpel-Froniushoz hasonlóan gondolkodik a kérdésben Jámbor András, a kommunista üzeneteket közvetítő Mérce volt főszerkesztője, Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója, aki "politikai kérdésnek" nevezte a koronavírus miatt kialakult helyzetet. Posztjában csalódottságának adott hangot amiatt, hogy sokan - ahogy fogalmazott - "egy irányba szeretnének lépni."