Az ellenzéki Gémesi György nem ért egyet az Operatív Törzzsel, szerinte menjenek nyugodtan a gyerekek a játszótérre

Vágólapra másolva!
Talán a játszóterek fertőtlenítése a legfelelősségteljesebb eljárás - fokozta az eddigieket Gémesi György, Gödöllő ellenzéki polgármestere, aki kedden jelentette be, hogy az általa vezetett önkormányzat vírusmentessé varázsolja a városban a gyerekek közösségi tereit. "Az meg, hogy ezek után ki megy oda, az mindenkinek a magánügye" - mondta az ellenzéki politikus.
Vágólapra másolva!

Bár az Operatív Törzs többször is azt kérte, hogy a bölcsődések, az óvodások és az iskolások lehetőség szerint maradjanak otthon a koronavírus-járvány miatt, a polgármesterek sorra zárják be a játszótereket, Gémesi György mégis tovább folytatja a játszóterek nyitvatartásáért folytatott egyszemélyes harcát.

Ahogy beszámoltunk róla, Gödöllő ellenzéki polgármestere, miután hangot adott járványügyi nézeteinek, miszerint itthon nincsen járványügyi helyzet, közösségi oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat rohamtempóban kezdi el fertőtleníteni a városi játszótereket. Az orvos végzettségű városvezető ezt azzal indokolta, hogy a gyerekek rosszul érzik magukat bezárva, sokkal több napfényre és levegőre lenne szükségük.

Ezt a gondolatmenetét sikerült megtoldani eggyel, amikor szerdai, facebookos hozzászólásában azt írta, hogy

Gémesi azzal nyugtatgatott mindenkit, hogy a fertőtlenítést követően egészen biztosan "nem lesz vírus" ezeken a helyeken. "Az, hogy ki megy oda, azt mindenki saját maga eldöntheti" - fogalmazott a diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen megszerző politikus.

Forrás: Facebook

A különböző gödöllői csoportokban óriási a felháborodás Gémesi hozzáállása miatt. "Miért járnak még mindig komplett családok játszótérre?" - tette fel az egyik kommentelő a kérdést, amire egy másik csoporttag felvilágosította, hogy éppen a polgármester javasolta, hogy a gyerekek használják a fertőtlenített játszótereket. "Szóval ne tőle várjunk segítséget!" - írta.