Fidesz: A parlament mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a veszélyhelyzetben

HARRACH Péter; KOCSIS Máté
Balatonfüred, 2020. február 13. Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos kihelyezett ülése után Balatonfüreden 2020. február 13-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a csütörtöki Kormányinfón elhangzottakra.
Vágólapra másolva!

Ebben azt írják, a Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait, és készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

- húzták alá, hozzátéve, hogy a jelenlegi súlyos helyzetben elengedhetetlen, hogy a kormány gyorsan tudjon cselekedni, és mérsékelni tudja a veszteségeket mind az emberéletekben, mind más területeken.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón többek között arról számolt be, hogy a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet meghosszabbítását. "Hétfőn és kedden dönthet a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Fontos, hogy a kormány megkapja a felhatalmazást az eddig megtett intézkedésekhez" - mondta a miniszter.