Sehol nincs élelmiszerhiány, mindenből van elég

Vásárcsarnok, Fővám tér, Budapest, hentes, hentesáru, koronavírus
Vágólapra másolva!
Továbbra sincs élelmiszerhiány, sem a piacokon, sem a boltokban. Legfeljebb olyan fordulhat elő, hogy néhány óráig nem lehet valamit kapni, miután éppen elkapkodták, az utánpótlás azonban folyamatos, másnapra újra feltöltik a polcokat. Vagyis, lehet kapni húst, zöldséget és tartós élelmiszert is. Közben sokan azon dolgoznak, hogy új beszállítókat is találjanak, éppen azért, hogy átmeneti hiány se legyen. Elsősorban a szupermarketekben lehet üres polcokat látni, ami azt mutatja, hogy megváltoztak a vásárlói szokások, először azokban kapkodják el az árut az emberek.
Vágólapra másolva!

Volt, aki szatyorral, és olyan is akadt, aki kosárral ment ma reggel vásárolni a Hold utcai csarnokba. Ami azonban közös, hogy senki sem távozott üres kézzel.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Két hentes is tele volt hússal, ahogy mondani szokták, roskadoztak a polcaik, vagyis hűtőik. Szinte mindenféle húst lehet kapni, sertést, baromfit és marhát is. Az egyik hentes egy szép darab sonkát is megmutatott nekünk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A többség délelőtt 10 óráig már túlesett a bevásárláson, akkor már kevesen voltak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ugyanez a helyzet a Fővám téri Nagycsarnokban is. Tömegek itt sem voltak, legalábbis délelőtt. Persze, már csak a csarnok mérete miatt is, ide többen mentek, tolongás azonban itt sem volt. Itt minden üzlet előtt 1-2 ember állt, ez nagyjából 50-70 embert jelentett.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Itt üzletből is jóval több van, a henteseknél itt is van bőven hús, ha valami éppen kifogy, az sem tart sokáig.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

- mondja a csarnok egyik hentesüzletének vezetője.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Takács Gábor azt is mondja, folyamatosan tárgyal új beszállítókkal, hogy még átmeneti hiányuk se legyen. Náluk leginkább a sertés és a marha fogy. A forgalmuk nagyjából a kétszeresére emelkedett az elmúlt napokban.

– ezt már egy fiatal lány mondta az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc üzletében.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sokan azonban nem csak az aznapi szükségleteik miatt mennek le vásárolni a nagyobb élelmiszerláncok üzleteibe. Ma délelőtt azonban olyannal, aki nagybevásárlást tartott, nem találkoztunk. A legtöbb ember kezében kiskosár volt, még csak bevásárlókocsit sem tolt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A korábbi nagybevásárlások miatt átmeneti, néhány óráig tartó hiány itt is lehet, azonban ez is csak néhány termékre érvényes.

– mondja a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila azt is mondja, a friss termékek iránt a legnagyobb a kereslet, de más iránt is megnőtt a forgalom.

„A kollégáim folyamatosan töltik a polcokat, van árukészlet bőven, például konzervekből. A friss áruknál fordulhat elő készlethiány, azonban az is csak ideiglenesen, de a szállítások folyamatosak – teszi hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Két hete kezdődött a forgalom felfutása, és a dolgozóknak ma már nagyobb árutömeget kell fizikailag megmozgatni, mint az ünnepek előtti időszakban – ezt már az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára mondta a Magyar Nemzetnek. Vámos György azt is hozzátette, hogy a vállalatok tisztában vannak azzal, hogy a boltokban milyen nehezek most a munkakörülmények, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az alkalmazottak el tudják végezni a feladataikat.