Komoly támogatottsága van a kormány járványellenes intézkedéseinek

Vágólapra másolva!
A megkérdezettek 95 százaléka egyetért az Olaszországból és Délkelet-Ázsiából való beutazás tiltásával, és a legveszélyeztetettebb, 60 év fölötti korcsoportban is 77 százalékos a kormányzati lépések támogatottsága - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője. Hangsúlyozta, hogy még a kormánykritikusok 43 százaléka is elégedett a kormány munkájával.
Vágólapra másolva!

Komoly társadalmi támogatást élveznek a kormány koronavírus terjedését gátló intézkedései - közölte a Nézőpont Csoport vezetője. Mráz Ágoston Sámuel elmondta: a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a magyarok 70 százaléka elégedett az intézkedések szigorúságával, további 22 százalék pedig még szigorúbbakat szeretne.

Forrás: Nézőpont Intézet

A megkérdezettek 95 százaléka egyetért az Olaszországból és Délkelet-Ázsiából való beutazás tiltásával, és a legveszélyeztetettebb, 60 év fölötti korcsoportban is 77 százalékos a kormányzati lépések támogatottsága - ismertette. Hangsúlyozta, hogy még a kormánykritikusok 43 százaléka is elégedett a kormány munkájával.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a kialakult helyzetben az ellenzéki politikai erőknek is segíteniük kell a kormányt.

- mondta, hozzátéve: az ellenzéki együttműködés ellenére az ellenzéki oldal is fel fogja használni az egyes pártok hibáit az egymás közötti versenyben.

A pártok támogatottsága egyébként változatlan január óta. A kormánypárti szövetségre az aktív szavazók 51 százaléka szavazna, a Momentum 13, a DK és a Jobbik 10-10, a Kétfarkú Kutya Párt 5, az MSZP 4 (a Párbeszéddel együtt 5), az LMP 3, a Mi Hazánk pedig 2 százalékon áll az aktív szavazók körében.

Forrás: Nézőpont Intézet