Vágólapra másolva!
Milyen fura hallgatni a koronavírus-járvány kapcsán Gyurcsány Ferencet, aki szerint a kormány alkalmatlan a védekezésre. Nem árt emlékeznünk, hogy kormányzása idején, 2006. augusztus 20-án öt ember hunyt el, és több százan megsebesültek a központi tűzijáték elégtelen megszervezése miatt.
Vágólapra másolva!

Tekerjük vissza gyorsan az idő kerekét 2006-ra, de most ne az őszi lovasrohamot, szemkilövetést vegyük szemügyre. Gyurcsány sokszor bizonyította, hogy semmi köze a kormányzáshoz, ennek levét az egész ország megitta. A rendszerváltás óta a legmélyebb politikai és gazdasági válság is az ő regnálása idején köszöntött be.

De most fókuszáljunk a 2006. augusztus 20-án történt eseményekre. Ekkora távlatból már tudjuk, hogy a viharkatasztrófa akkori kormányzati "kezelése", a folyamatos hárítás csak előszele volt a néhány hónap múlva bekövetkező, Gyurcsány bukását jelentő eseményeknek. A 2010-es kétharmados baloldali zakót kiváltó eseménysor első mozzanata volt ez a vihar.

Az akkori nemzeti ünnepünkön öten haltak meg, és közel 300-an megsebesültek. Mindez csupán azért történhetett meg, mert a Gyurcsány-kormány illetékesei nem vették figyelembe a tűzijátékot megelőzően a meteorológiai szolgálat által kiadott piros riasztást.

Most persze a koronavírus-járvány kapcsán az az ember a leghangosabb és kiált kormányzati alkalmatlanságot, akinek miniszterelnöksége alatt még egy augusztus 20-i rendezvényt sem voltak képesek rendesen megszervezni. Gyurcsány az emberek feledékenységére játszik. De vagyunk itt páran, akik tudják, ki ez a fazon, aki kormányfőként a vihar után gyorsan megtalálta a felelőst: a természetet okolta a katasztrófáért. Aztán egy minisztériumi főosztályvezetőt, egy tűzoltót és egy meteorológust is megtalált a belső "elszámoltatás". Neki, vagy épp kancelláriaminiszterének, Szilvásy Györgynek semmi köze nem volt a történésekhez.

Most azonban egy ellenszer nélküli világjárvánnyal kell szembenézni, nem egy viharral. Gyurcsányra most szerencsére csak a kibic szerepét osztották. Igaz, minden nap bizonyítja, hogy neki a hatalom megszerzéséért tényleg semmi sem drága.