Adománygyűjtéssel segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

koronavírus, Budapest
Budapest, 2020. március 16. Járókelő maszkban a Kossuth Lajos utcában Budapesten 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány miatt a főváros utcáin, közterein szinte nincsennek turisták és a helyi lakosok is jóval kevesebbet tartózkodnak a közterületeken. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyar Református Szeretetszolgálat szerdai közlése szerint "Összefogás az újrakezdésért" elnevezéssel krízisalapot hozott létre és adománygyűjtést hirdet. A pénzből a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek szeretnének segíteni.
Vágólapra másolva!

Azt írták, hogy a koronavírus miatti válsághelyzetnek már most vannak súlyos gazdasági következményei, ezért az adománygyűjtés során befolyó összegből alapvető élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárolnak rászorulóknak, valamint a krízishelyzetbe kerülő családok lakhatási kiadásaihoz járulnak hozzá az Együtt a lakhatásért program keretében.

Sok olyan rászoruló család van az országban, amelyek számára a mindennapok is kihívást jelentenek,

és a járvány okozta krízis tovább nehezítheti helyzetüket

- fogalmazott Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 bankszámlaszámra várják, a közleményben az Összefogás az újrakezdésért elnevezés feltüntetésével.

Emellett az adomany.jobbadni.hu oldalon online is lehet adakozni - tették hozzá.