Szigorú az ellenőrzés, de működik a budapesti repülőtér

koronavírus, korona vírus, Budapest, reptér, Liszt Ferenc repülőtér
Vágólapra másolva!
Keddtől minden érkező utas okmányait ellenőrzik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az életbe lépett kormányrendelet értelmében a külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak. Minden járat a 2B terminálra érkezik.
Vágólapra másolva!

Március 17-én lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren így keddtől

minden érkező utas okmányait ellenőrzik, az országba csak a magyar állampolgárok léphetnek be.

A külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak - írja kedd reggel kiadott közleményében a Budapest Airport.

Március 17-től külföldi állampolgárok nem léphetnek be az országba Forrás: MTI/Kovács Tamás

A társaság azt is hozzátette, hogy a repülőtér nem zár be, ezután is fogad és

indít járatokat, és bárki – külföldi és magyar állampolgár is - elutazhat a következő napokban is.

A külföldiek közül is van, akit beengednek

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén,

amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója - gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs - beléphet Magyarországra.

Az a rendelkezés továbbra is érvényben van, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

A Liszt Ferenc-repülőtér Fotó: Koncz Márton - Origo

Azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít.

A Budapest Airport azt írja, hogy a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészültek a határellenőrzés végrehajtására. A zökkenőmentes folyamat érdekében ezt követően

minden légi járat a 2B Terminálra érkezik majd,

és az okmányellenőrzés is itt történik.