Hiába a koronavírus, Karácsonyék meghozták a Liget-projektet meggátoló rendeletüket

Vágólapra másolva!
Múlt hét csütörtökön a Liget Budapest Projekt leállítását célzó rendelet jelent meg a Fővárosi Közlönyben. A jogszabály szerint a főváros vezetése változtatási tilalmat rendelt el az érintett területre - vette észre az Origo. Fontos egybeesés, hogy a kormány pont aznap vezetett be rendkívüli intézkedéseket a koronavírus miatt.
Vágólapra másolva!

Miután a kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt, Budapest vezetése teljesen mással volt elfoglalva.

Március 12-én ugyanis váratlanul felbukkant a Városliget területére változtatási tilalmat elrendelő önkormányzati rendelet a Fővárosi Közlönyben. A Karácsony Gergely főpolgármester és Számadó Tamás főjegyző nevéhez fűződő dokumentum kimondja, hogy a Városliget Építési Szabályzat tervezett módosításának elfogadásáig nincs mód a fejlesztések megvalósítására. A rendelet magában foglal egy térképet is, amelyen pontosan látható, meddig terjed ki a változtatási tilalom érintett területének határa.

Forrás: Fővárosi Közlöny

Emlékezetes, Karácsony főpolgármesterré választását követően leállította az Európa-szerte elismert Budapest Liget Projekt munkálatait. A döntésből nagy felháborodás lett: a jelentős beruházás védelme érdekében petíció indult, amelyet eddig több tízezren írtak alá.