Fertőtlenített taxikat is lehet rendelni Budapesten

taxi fertőtlenítés
A 6x6 Taxi és a vele egy cégcsoportba tartozó Taxi Plus Kft., azokat a szolgáltatókat erősítik, akik minden intézkedést megtesznek a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. A két cég „kívül-belül biztonság” szlogennel egységes programot indított, melynek keretein belül, a sofőrök között szétosztásra került több mint 1000 db felületfertőtlenítő folyadék és törlőkendő.
Vágólapra másolva!
Több mint ezer darab fertőtlenítő folyadékot és törlőkendőt osztott szét a sofőrök között egy budapesti taxitársaság. Azok a sofőrök, akik válallaják a gyakori fertőtlenítést az autóban egy matricát kapnak, az utasok pedig külön kérhetnek ilyen fertőtlenített taxit.
Vágólapra másolva!

Kívül-belül biztonság szlogennel egységes programot indított a 6x6 Taxi és a vele egy cégcsoportba tartozó Taxi Plus Kft. Ennek keretében a sofőrök között több mint 1000 darab felületfertőtlenítő folyadékot és törlőkendőt osztottak szét.

– Célunk, hogy biztonságos és higiénikus járművekben tudjuk ügyfeleinket, megóvjuk Őket és kollégáinkat. Bár a taxival való utazás jóval kevesebb kockázatot rejt, mint a tömegközlekedés, mégis szeretnénk minden lehetséges módon megakadályozni a vírus terjedését – mondta Fárbás Tibor a két cég üzletág igazgatója.

Azok a 6x6 Taxi és Taxi Plus sofőrök, akik március 16-án és március 17-én, a több mint 1000 darab felületfertőtlenítő folyadék és törlőkendő szétosztásakor aláírásukkal vállalták az előírt intézkedések napi szintű betartását, azok

tiszta, fertőtlenített taxi minősítést kaptak és a lökhárítójukra kihelyezhették a kívül-belül biztonság matricát.

A társaságok vezetősége létrehozott házon belül egy dedikált csapatot, melynek feladata ellenőrizni a sofőröket és azt, hogy betartják-e a minősítés feltételeit.

Minden utas után fertőtlenítenek

A 6x6 Taxit és a Taxi Plus-t hívó utasok a diszpécserközpontban "ertőtlenített taxit, azaz "kívül-belül biztonság matricával ellátott, minősített autót rendelhetnek, ezzel biztosítva az egész család számára a biztonságos utazást.

Az utasok a diszpécserközpontban kérhetnek "fertőtlenített taxit" kérhetnek Forrás: OST

A minősítés megszerzéséhez a sofőröknek vállalniuk kell, hogy

  • a napi indulás előtt a külső felületek, hangsúlyosan az ajtók kilincseinek fertőtlenítővel történő áttörlése,
  • a napi indulás előtt a belső felületek fertőtlenítése, hangsúlyosan azon felületeké, mellyel az utas érintkezhet vagy a sofőr gyakran hozzáér (biztonsági öv, ülések, műszerfal, ajtók belső felülete, kormány, sebességváltó, kilincsek),
  • minden egyes utas után a fent említett külső és belső felületek fokozott fertőtlenítése,
  • a gépjármű alapos szellőztetése minden egyes utazás előtt és után,
  • gyakori kézfertőtlenítés
  • gumikesztyű használata.