Feljelentették az olaszországi nyaralását elhallgató momentumost

Vágólapra másolva!
Járványügyi szabálysértés gyanújával feljelentették Barnabás István paksi momentumos képviselőt, mert elhallgatta a városvezetés és a nyilvánosság elől, hogy március végén három napig Olaszországban tartózkodott. 
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok információi szerint az ügy már a paksi rendőrkapitány asztalán van.

A momentumos politikus március 5-7 között Nápolyban töltötte szabadságát, majd hazatérve részt vett több testületi ülésen is úgy, hogy nem jelezte a városvezetés felé, hogy pár napja még Olaszországban tartózkodott. Napokkal később bejelentette, önkéntes karanténba vonul élettársával együtt, aki a paksi erőmű területén dolgozik, és aki szintén bement munkahelyére anélkül, hogy vizsgálatnak vetette volna alá magát. A politikus beszámolója szerint múlt vasárnap tértek vissza a délolasz városból, a hetet pedig munkahelyükön kezdték. Barnabás az erőmű hulladékkezelőjénél dolgozik főmérnökként, ahonnan a kormány múlt szerdai, Olaszországból hazatérő személyeknek karantént előíró rendelete után hazaküldték. Ugyanakkor erre csak a hét második felében került sor.

Feljelentették Barnabás István momentumos képviselőt Forrás: Paks.hu

Mint ismert, a magyar kormány hetek óta azt kéri, ha lehet, senki ne utazzon Olaszországba.

Hétfőn reggel Paks jegyzője válságtanácskozást hívott össze: könnyen lehet, hogy az egész városi döntéshozatal karanténba kényszerül majd. A kormány részéről Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője reagált a történtekre, "elképesztő felelőtlenségnek" nevezve azt. Kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal állásfoglalást tett közzé az ügyben: azt írták, Barnabás "nem a rá vonatkozó szabályok szerint járt el" azzal, hogy két alkalommal is részt vett testületi ülésen.