Elítélte az olasz nyaralásából hazatérő momentumos politikus viselkedését a kormányhivatal

Vágólapra másolva!
Elítélte a háromnapos olaszországi nyaralásából hazatért, majd a képviselő-testületi ülésen résztvevő Barnabás István momentumos képviselő magatartását a Tolna Megyei Kormányhivatal - derül ki Szabó Péter, paksi polgármester internetes bejegyzéséből.
Vágólapra másolva!

A városvezető közösségi oldalán osztotta meg a kormányhivatal állásfoglalását. Ebből kiderül, hogy a

  • a képviselő a település egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak egészét;
  • köteles a választópolgárok közösségének érdekeit képviselni.

A dokumentumból kiderült, a hivatal megkereste Pátri Eszter megyei tisztifőorvost is. A szakember úgy látja,

az lett volna a felelős magatartás a momentumos részéről, ha tartózkodik az ülésen való részvételtől. Egyúttal kiemelte, hogy március 12-e éjféltől az ilyen magatartás szankcionálható.

Mindezek alapján a kormányhivatal arra jutott, hogy

a momentumos politikus "nem a rá vonatkozó szabályok szerint járt el" azzal, hogy két alkalommal is részt vett testületi ülésen.

Mint megírtuk, Barnabás március 5-7-e között Nápolyban töltötte szabadságát, majd hazatérve részt vett több testületi ülésen is úgy, hogy nem jelezte a városvezetés felé, hogy pár napja még Olaszországban volt. Pedig a magyar kormány hetek óta azt kéri, ha lehet, senki ne utazzon oda.

Hétfőn reggel Paks jegyzője válságtanácskozást hívott össze: könnyen lehet, hogy az egész városi döntéshozatal karanténba kényszerül majd.

A kormány részéről Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője reagált a történtekre, "elképesztő felelőtlenségnek" nevezve azt.