Egy nyírábrányi ember tesztje is pozitív lett

koronavírus, Országos Mentőszolgálat, Budapest
Budapest, 2020. március 10. Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nagy Lajos, Nyírábrány polgármestere közösségi oldalán több fontos lépést is bejelentett, mert kiderült, hogy az egyik lakos koronavírustesztje pozitív lett.
Vágólapra másolva!

A polgármester azt írja közösségi oldalán, hogy

a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 15-én 10,00 órakor rendkívüli megbeszélést tartott

  • a Nyírábrányi Önkormányzat képviselő-testület tagjaival,
  • a Nyírábrány Közös Önkormányzata Jegyzőjével,
  • a településen működő intézmények vezetőivel (Óvoda, Iskola, HONESTES, Konyha), valamint
  • a település háziorvosaival,
  • a helyi polgárőrség vezetőjével.

Tekintettel a Kormány intézkedésére, mely szerint az iskolákban az oktatás 2020.03.16-tól szünetel, helyette otthoni távoktatási képzést vezetnek be, szükségét éreztük annak, hogy az önkormányzat által működtetett óvodákban, bölcsődében is megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan tudjuk az érintettek veszélyeztetettségét csökkenteni.

Mivel Nyírábrányban is egy főnél a koronavírusteszt pozitív lett, ezért elrendelem a bölcsőde és az óvoda bezárását!

- írja a polgármester.

Ez az egy fő jelenleg kórházi felügyelet alatt van, tehát nem tartózkodik Nyírábrányban.

A családtagok tekintetében a járványügyi hatóság a szükséges intézkedést megtette.

Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A bejegyzésben az is olvasható, hogy a hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el.

Otthonában vendéget nem fogadhat. Köteles saját használati tárgyait, háztartási eszközöket (tányér, pohár, evőeszköz stb.), textíliát (ruhanemű, törülköző, ágynemű, konyharuha stb.) használni, azokat otthonában tisztítani és tárolni.

A bejegyzés további részében a körülbelül 3700 fős nagyközségre vonatkozó információk és a koronavírussal kapcsolatos általános tudnivalók olvashatóak.