Gödöllő ellenzéki polgármestere nem hisz a szakembereknek, szerinte nincs is járvány

Vágólapra másolva!
Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már a múlt héten világjárványt hirdetett a koronavírus miatt, Gödöllő ellenzéki polgármestere, Gémesi György hétfőn leszögezte, nincs járvány Magyarországon. "A megbetegedések száma nem éri el a százat. De ha több ezer lenne, akkor sem lenne az" - indokolt Gémesi egy Facebook-beszélgetésben. 
Vágólapra másolva!

Múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több kontinensre kiterjedő világjárványnak minősítette a koronavírust, azzal indokolva a döntést, hogy a vírus súlyossága és terjedése aggasztó méreteket öltött. A hétfői adatok szerint eddig közel 170 ezren kapták el a fertőzést, amibe 6500-an haltak bele.

A világszervezet figyelmeztetését szinte a világ összes politikusa komolyan veszi, kivétel Gödöllő ellenzéki polgármestere, Gémesi György, aki egy facebookos beszélgetés során vitába szállva a hozzászólókkal azt kezdte el fejtegetni, hogy Magyarországon tulajdonképpen nincs is járvány. Ezt azzal indokolta, hogy a megbetegedések száma jelenleg nem éri el a százat, de ha elérné a pár ezret, akkor sem lehetne így tekinteni a helyzetre.

"Egy influenza járványban 100 ezer megbetegedés van. Jelenleg az ismert megbetegedések száma nincs 100. Lehet több lesz, 1000-2000. Nem kizárt. Akkor sem beszélhetünk járványról. A veszélyeztetetett korosztályra kell vigyázni. És azokra vigyázunk is" - írta.

Forrás: Facebook

Gémesi György életrajza szerint orvos végzettségű, a SOTE Általános Orvosi Karán szerezte meg a diplomáját. Tudását 1980-tól kezdve ültette át a gyakorlatba, amikor is az Országos Testnevelési és Sportegészségügyi Intézet orvosa lett. Később a Flór Ferenc Kórház sebészorvosaként dolgozott, majd inkább a politikai pályát választotta, 1990-ben a Pest megyei település polgármestere lett.