Befogadhatják azokat a kutyákat, amelyek gazdája karanténba került

állateledel felhalmozása
Vágólapra másolva!
Nincs hiány, és valószínűleg nem is lesz hiány állateledelből. Attól sem kell tartani, hogy azok az állatok mindenképpen elpusztulnak, amelyek gazdája karanténba kényszerül. Ugyanis létezik olyan állatmenhely, ahol már arra készülnek, hogy fogadják ezeket a házi kedvenceket. Az Origónak nyilatkozó szakember szerint akár kutyasétáltatásban is tudnak majd segíteni. 
Vágólapra másolva!

Az orvosok mostani tudása szerint a háziállatok nem aktív vírushordozói a koronavírusnak, de velük kapcsolatban is érdemes odafigyelni a higiéniára. Vagyis, elvileg ők nem betegedhetnek meg, a gazdáik viszont igen. Kérdés, ha ez megtörténik, vagy egész egyszerűen a gazda karanténba kerül, mi történik a házi kedvencekkel.

Az elmúlt napokban több állatmenhely honlapjára kikerült, hogy határozatlan időre bezár, sem a látogatók, sem a sétáltatók nem mehetnek majd be, az örökbefogadást viszont nem állítják le.

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítványnál gyűjtésbe kezdtek, hogy a karanténba kerülő emberek kutyáit be tudják fogadni.

Azért indult ez a kezdeményezés, mert sokan érdeklődtek náluk és kérték a segítségüket már előre. Megkeresésünkre elmondták, hogy telephelyükön

Egy 2 hektáros terület áll a rendelkezésükre, ahová új kennel sorokat építenének azoknak a kutyáknak a befogadására, amelyek gazdája karanténba került, így nem tudja már ellátni az állatokat.

A borsos ára miatt kellett gyűjtést indítaniuk.

Egy 14 férőhelyes kennel sor ugyanis 3,5 millió forintba kerül.

Elárulták, egy idős asszony érdeklődött már náluk. Neki 5 kutyája és 5 macskája van. Arra volt kíváncsi, mik a lehetőségei, ha esetleg karanténba kerülne. Közölték vele, hogy az állatok szállításában az önkénteseik segítenének.

Olyan lehetőség is felmerült, hogy az önkéntesek sétáltatást vállalnak, így akár az egyedül maradt macskákon is tudnának segíteni.

Lesz elég állateledel

Megkerestünk Zsigmond Gábort, az AlphaZoo ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy

A kézfertőtlenitő viszont náluk is hiánycikk. Külföldön az állateledel boltok egy kategóriába tartoznak az élelmiszerboltokkal. Ez azt jelenti, hogy addig tarthatnak nyitva, mint az emberi ételeket áruló üzletek. Nálunk ez nem így van, ezért ezek az üzletek is csak 15 óráig tarthatnak nyitva a ma hozott új intézkedések alapján.

állateledel felhalmozása Forrás: Origo

Egy frissen főzött eledelek házhozszállításával foglalkozó magyar cég, a PetChef tulajdonosa elmondta, hogy:

Azt is elmondta, hogy felkészültek a megnövekedett keresletre és tudják kezelni a nagyobb rendelési igényt.

Az is szóba került, hogy az állatok körül is sokkal többször, és alaposabban kell majd fertőtleníteni a következő időszakban. Ez persze nem jelent újdonságot, vagy eltérést a most megszokottól, hiszen szinte mindenhol ez a helyzet.

- mondta el az Origónak az egyik lovarda vezetője.

Forrás: Origo

Vannak akik már spórolnak és

- teszi hozzá.

A nyári táboraikat egyelőre nem érzik veszélyben, de ezekre sem jelentkeznek már. Viszont azok, aki jelentkeztek, nem léptek vissza.