Reggeltől nem lehet használni az első ajtót a BKV buszain

biztonsági óvintézkedés a bkv járatain, 112-es busz
Óvintézkedés a BKV járatain, így a 112-es buszon is.
Vágólapra másolva!
A BKK határozatlan időre felfüggeszti járművein az első ajtós felszállást,az utasok minden másik ajtón fölszállhatnak, elkerülve az esetleges tumultusokat. A BKV járatain ezen túl még gyakrabban fertőtlenítenek - írták a közleményükben.
Vágólapra másolva!

Az elővigyázatosságból bevezetett átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse az esélyét a buszvezetők koronavírusos megbetegedésének.

Óvintézkedéseket vezettek be a BKV járatain, így a 112-es buszon is. Forrás: Origo

A már utcán lévő tájékoztató kiadványok angol nyelvű változatát is elkészítették,

hogy felszólítsák a Budapestre egyébként egyre fogyatkozó számban érkező turistákat is a szabályok, előírások betartására.

A BKV járatain már nem lehet jegyet venni a járművezetőtől. Azt mindenki köteles előre megvásárolni az automatákból, vagy a jegypénztárakban. Forrás: Origo

Budapesten naponta több ezer buszvezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességének jelentős részét, védelmük emiatt rendkívül fontos nemcsak a munkáltatójuk, de a fővárosban utazók számára is. A járművezetők biztonságát szolgálta az is, hogy múlt csütörtök óta felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést is a fővárosi járatokon.

– mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.