Részeg autós ment össze-vissza az M1-es autópályán

Vágólapra másolva!
Az M1-es autópályán egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel egy részeg sofőrre. Az igazoltatásakor kiderült, hogy jogosítványa sincs.
Vágólapra másolva!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőre 2020. március 14-én éjszaka szolgálaton kívül közlekedett az M1-es autópályán, amikor felfigyelt egy kocsira, amely Tatabánya irányába haladt.

A sofőr a sebességét 70 és 130 km/h közözött váltogatta, és kacsázott a két sáv között. Az egyenruhás értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a járművet a legközelebbi pihenőbe kivezették. Ellenőrizték az iratait, ekkor derült ki, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ezután alkoholtesztet végeztek, ami pozitív lett. Előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a legcsekélyebb mennyiségű alkohol fogyasztása is hatással van a járművezetésre. Nő a reakcióidő és tompulnak a reflexek. Aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyaszt, nem csak saját, de mások életét is veszélyezteti.