Nem járnak a vonatok a horvát, szlovén és ukrán határon a koronavírus miatt

MÁV - vonat - Keleti Pályaudvar
Vágólapra másolva!
A Mávinform tájékoztatása szerint a horvát, a szlovén és az ukrán vasúttársaság nem indít és nem is fogad vonatokat Magyarországról.
Vágólapra másolva!

A horvát vasúttársaság már vasárnap sem fogadja Gyékényesen a 204-es számú, a budapesti Déli pályaudvar és Zágráb közötti Agram nemzetközi gyorsvonatot, és nem indítják el Zágrábból Budapestre a 201-es számú Agram gyorsvonatot.

Mivel szünetel a vonatforgalom a gyékényesi vasúti határátkelőnél, az Agram gyorsvonat csak a belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Gyékényes között.

A horvát határszakaszon a magyarbólyi vasúti határátkelőnél továbbra is közlekedhetnek a vonatok a kishatárforgalomban Pélmonostor felé.

Forrás: Talán Csaba

A Mávinform tájékoztatása szerint a szlovén vasút hétfőn 0.00 órától nem fogad és nem is indít személyszállító vonatokat Magyarországra.

A budapesti Déli pályaudvar és Ljubljana közötti 246/247-es számú Citadella nemzetközi gyorsvonatpár ezért csak belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Őriszentpéter között.

A szlovén határszakaszon a Zalaegerszeg és Őrihodos közötti kishatárforgalomban sem közlekednek a személyvonatok.

Az ukrán vasút keddtől zárja le a Záhony és Csap közti ukrán vasúti határállomást. Ezért az EC 140/147-es számú Hortobágy EuroCity vonatok hétfőtől már nem továbbítanak Bécs és Kijev között közlekedő kocsit.

A 34/33-as számú Latorca InterCity vonatpár munkácsi és csapi kocsijai további intézkedésig hétfőn indulnak utoljára. Záhonyból az utolsó vonat Csapra hétfőn 20:41-kor indul.