Karácsony Gergelyék tanácsadója szerint indokolatlan, hogy "tartalom nélkül összefogunk" a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
Újabb döbbenetes, és a meglehetősen frusztrált írás született az ellenzék szellemi holdvarából: Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője szombaton azt írta a facebook-on, hogy indokolatlan, hogy a koronavírus miatt "tartalom nélkül összefogjunk", mivel ez egy politikai kérdés. Jámbor jelenleg a Karácsony Gergely által irányított Városházán dolgozik, feltehetően tanácsadóként. 
Vágólapra másolva!

Az ország szépen összefogott a vészesen terjedő koronavírus miatt, azonban ezt egyes ellenzéki szereplők láthatóan nehezen viselik. Vasárnap meghalt az első koronavírusos magyar beteg, Jámbor András, a még a Soros-támogatta Mércének sem kellő újságíró viszont arról írt szombat esti posztjában, hogy politikai kérdést kell csinálni a koronavírusból, illetve annak kezeléséből.

"Nagyot téved aki azt gondolja, hogy a koronavírus nem politikai kérdés. A politika ugyanis nem mást jelent mint a közügyeink intézését." - magyarázta háborús retorikával az időközönként szinte kommunista üzeneteket közvetítő Mérce korábbi főszerkesztője, aki úgy látja, hogy nincs szükség a "tartalom nélküli" összefogásra.

"Azok akik azt mondják, hogy tartalom nélkül fogjunk össze, hogy nincs itt ideje a kritikának abba gondoljanak bele, hogy ha nem lett volna kritika az elmúlt napokban, akkor minden valószínűség szerint még hétfőn is nyitva lennének az iskolák." - írta.

Ezután hosszasan sorolta, hogy a koronavírus szerinte miért tekinthető politikai kérdésnek, többek között azt felhozva érvként, hogy a járvány az élet "csomó területét érinti." Végezetül pedig csalódottságának adott hangot amiatt, hogy sokan - ahogy fogalmazott- "egy irányba szeretnének lépni."

Jámbor 2019 novemberéig a Mérce nevű internetes újságnak volt a főszerkesztője, ahonnét furcsa körülmények között távozott. Bár döntését magánéleti okokkal magyarázta és hogy elfáradt, a háttérben más is szerepet játszhatott. Az egyik publicisztikájában a Pesti Srácok újságírójának kisbabájának a megerőszakolásával fenyegetőző férfit védelmébe vette. Az esetből nagy botrány lett, Jámbort sokan támadták ebban időben, "szakmaiságát" - érthetően - megkérdőjelezték. Mindenesetre az újságíró a Karácsony-féle városházán kötött ki, állítása szerint Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes hívására. Azt nem árulta el, hogy pontosan mivel segíti a fővárosi önkormányzat munkáját.