Újabb hat magyar fertőződött meg koronavírussal

koronavírus, Országos Mentőszolgálat, Budapest
Budapest, 2020. március 10. Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Újabb hat magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - írta szombat reggel a kormányzati tájékoztató portál. Velük együtt már 25-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató honlap.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is

haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás,

amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Magyarországon eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit és 15 magyar állampolgár, egy beteg már felépült. Eddig 1014 mintavételt végeztek el, és 79 ember van karanténban.

A LOT és Wizz Air minden járatot felfüggeszt

A LOT Polish Airlines pénteken jelentette be, hogy március 15-ével minden nemzetközi járatát felfüggeszti.

A légitársaság szerint a lengyel kormány pénteki döntésével megtiltotta a nemzetközi légi forgalmat, ezért

sem Varsóból, sem Budapestről nem indulnak el a nemzetközi járatok.

A LOT Budapestről New Yorkba, Szöulba, London-City repülőtérre, Varsóba és Krakkóba repül, de a szöuli járatokat már korábban felfüggesztették, a New York-i és londoni járatok a napokban álltak volna le.

Szombat reggel a Wizz Air is bejelentette, hogy felfüggesztik az összes lengyelországi járatukat vasárnaptól a korlátozás miatt.

– A légitársaság, az utazási korlátozás által érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, amennyiben a jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg - írta közelményében a Wizz Air.

Az érintett utasok WIZZ számlájára automatikusan jóváírják a viteldíj összegének 120 százalékát, amelyet 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására.

Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is,

amely azonban valamelyest hosszabb időt vesz igénybe. A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön emailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza.

1200 halott Olaszországban

Világszerte már 145 374 ember kapta el a fertőzést és 5 429-en haltak bele a betegségbe, a járvány szinte minden kontinensen megjelent.

Védőmaszkos nő Lombardia székhelyének, Milánónak a főpályaudvarán Forrás: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan

A legtöbb eset Európán belül Olaszországban van: itt 17 660 fertőzöttről tudnak, a halálos áldozatok száma pedig 1266.