Karácsony Gergely szövetségese büszkén jelentette be a koronavírus idején: megalakult drogpárti egyesülete

Vágólapra másolva!
Amíg az ország a koronavírus legyőzésével van elfoglalva, addig Sermer Ádámot teljesen más foglalkoztatja: közleményben jelentette be, hogy a mai napon megalakult a kannabisz hazai legalizációjáért harcoló egyesülete. A Liberálisok politikusa szerint a világjárvány jó alkalmat teremt arra, hogy mindenki át tudja böngészni szervezetének honlapját. Sermer Ádám korábban főpolgármester-jelölt volt, majd bejelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatja és lemond a javára.
Vágólapra másolva!

Miután a koronavírus miatt szerdán a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, tegnap pedig Orbán Viktor elrendelte az iskolák bezárását, egy nehezen értelmezhető közleménnyel adott életjelet magáról Sermer Ádám.

Nem sokkal azután, hogy kiderült, péntekről szombatra újabb hat magyar embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, a Liberálisok politikusa büszkén jelentette be: megalakult a kannabisz hazai legalizációjáért harcoló szervezete, a Legalizálj Egyesület. "Egy mai közlemény, ami a vírustól függetlenül is nagyon fontos lépés" - írta közösségi oldalán, hogy aztán rátérjen a részletekre.

Soraiból kiderült, alig várja, hogy visszaálljon az élet a normális kerékvágásba, hiszen akkor végre megint foglalkozni lehet az igazán lényeges dolgokkal, úgy, mint a könnyűdrog legalizálásáért folytatott küzdelemmel.

"Tudjuk, hogy jelenleg -teljesen érthető módon- mindent felülír a Koronavírus helyzet alakulása, de bízunk abban, hogy rövid időn belül az élet hazánkban is vissza fog állni a "normális" kerékvágásba. Amikor ez megtörténik, mi készen fogunk állni a folytatásra."

A cél ugyanis már megvan: Magyarországon is "teljes körűen" legalizálni kell a kannabiszt, ez pedig minden más részterületnél sürgősebb.

"Legalizálj Egyesület néven a továbbiakban is a kannabisz teljes körű magyarországi legalizációjáért fogunk dolgozni. Minden más részterületnél sürgetőbb problémát jelent az orvosi kannabisz illegalitása, és felháborítónak tartjuk, hogy a magyar beteg embereknek, orvosaiknak és hozzátartozóiknak még mindig számtalan akadály gátolja a kannabisz sokrétű orvosi felhasználását. Ezen akadályok felszámolása nem tűr halasztást. Ugyanakkor ezen felül számunkra az is egyértelmű, hogy egy felelős állam nem tarthatná illegalitásban a kannabiszt és származékait."

Sermer szerint azért van előnye is a több ezer áldozatot szedő világjárványnak: megfogalmazása szerint az otthoni kényszerpihenő "kiváló lehetőség" arra, hogy böngésszék egyesületének weboldalát.

"A Koronavírus miatt várhatóan egyre több időt fog a következő hetekben mindenki otthonában tölteni. (remélhetőleg csak elővigyázatosságból) Ez kiváló lehetőség, hogy minden érdeklődő átböngészhesse (...) oldalunkat, majd igényeinek és lehetőségeinek megfelelő formában becsatlakozhasson a közös küzdelembe."

A nyelvhelyességi hibákkal megfogalmazott (becsatlakozhasson...) közlemény szerint a közös küzdelem nem az elmúlt száz év legnagyobb egészségügyi katasztrófájára vonatkozik, hanem a drogliberalizációért folytatott harcra. A Liberálisok politikusa arról is írt, örülne annak, ha lecsengene a vírus. El is mondja, hogy miért:

"Tegyünk róla közösen, hogy a Koronavírus után a legalizáció vegye át a főszerepet a közbeszédben és otthon a vacsoraasztalnál is!"

A birosag.hu hivatalos adatai szerint Sermer Ádám a Legalizálj Egyesület elnöke. A politikus a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt az önkormányzati választáson, azonban ellenzéki szövetségeseinek nyomására tavaly augusztusban - Karácsony Gergely javára - visszalépett az indulástól.