Elítélték a kamaszt, aki fegyverrel akart kirabolni egy taxist

Vágólapra másolva!
Egy 16 éves kamasz gázpisztollyal akart kirabolni egy taxist, de a sofőr nem engedelmeskedett neki, nem adta oda az értékeit.
Vágólapra másolva!

Február 15-én, hajnali egy órakor vett fel egy taxis egy részeg, 16 éves fiút a kecskeméti buszállomáson, aki Helvéciára akart utazni. Amikor a házhoz értek, a gyerek kiszállt az autóból és bement, hogy pénzt hozzon ki és kifizesse a taxist.

5 perc múlva ért vissza az autóhoz, beszállt az első ülésre, majd ráfogott egy üres gázpisztolyt a sofőrre.

Forrás: Police.hu

Azt mondta neki, hogy „pakolja ki a pénztárcáját". A férfi ezt nem tette meg, kitolatott az útra és a fiúra irányította a taxiban lévő kamerát.

Egyszer meg is ütötte a fiút és el akarta venni a pisztolyt.

A sofőrnek sikerült kiüldöznie a kocsiból a fiút, aki elmenekült, még a kabátját és a pisztolyt is otthagyta.

A rendőrök még aznap délután elfogták a fegyveres kamaszt, az engedély nélkül tartható gázpisztolyt pedig lefoglalták. Kiderült, hogy

a fegyver a támadó apjáé, aki nem tudta, hogy mire akarja használni a fia.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség ma fegyveres rablás kísérlete miatt bíróság elé állította a fiút, akit végül 2 év fiatalkorúak börtönére ítéltek, ennek letöltését 4 év próbaidőre felfüggesztették. Ezen kívül a bíróság elrendelte a pártfogó felügyeletét is. A pisztolyt visszaadták a fiú apjának. Az ítélet jogerős.

Fegyvert fogott egy kamasz egy kecseméti taxisrahttps://www.origo.hu/itthon/20200217-taxis-tamadas-fegyveres-helvecia-kecskemet.html?fbclid=IwAR2HBol463ubUFlAXQ-O1u3qCCiLDREqEmP7f8Vu7u2DWMd_L8aqZkq5_7I