Koronavírus miatt kiürítettek egy budapesti irodaházat

Haller Gardens, irodaház, kiürítés, koronavírus, UPC, 2020.03.12.
Vágólapra másolva!
Kiürítik Budapesten a IX. kerületi Haller Gardens irodaházat, mert a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje.
Vágólapra másolva!

A Blikk azt írja az Indexre hivatkozva, hogy a UPC Magyarország egyik dolgozója, miután visszatért külföldi útjáról, rosszul lett.

Emiatt orvosi vizsgálatokat végeztek nála,

melynek során koronavírust mutattak ki a szervezetében.

A szolgáltató a hatóságokkal egyeztetve megtette a szükséges intézkedéseket a dolgozók biztonsága érdekében.

Haller Gardens Fotó: Koncz Márton - Origo

A teszt eredménye múlt éjjel érkezett meg, és pozitív értéket mutatott.

A portál azt írja, a beteg jól van, otthon van karanténban.

A beteg miatt kiürítik a Haller Gardens irodaházat Budapest IX. kerületében.

Jönnek a rendőrök

Telefonon a UPC sajtóosztályától megtudtuk, hogy a munkatársuk, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, egy fiatal férfi, de arról egyelőre nincs információjuk, hogy melyik országból tért haza.

Haller Gardens Fotó: Koncz Márton - Origo

A UPC irodáját jelenleg fertőtlenítik, addig pedig a dolgozóknak az otthoni munkát rendelte el a cég és ez a Vodafone dolgozóira is vonatkozik (Frissítés: a Vodafone Hungary cikkünk megjelenése után arról tájékoztatott minket, hogy a Vodafone-nál valóban "Home office teszt" zajlik, de ez nincs direkt összefüggésben a Haller utcai irodában történtekkel, ez az ilyenkor előírt protokoll része, ahogy sok más cégnél is. A Vodafone irodában nem volt vészhelyzet - írták.)

Terveik szerint azonban hétfőtől már visszamehetnek az épületbe dolgozni. Mint írják: a szolgáltató minden szükséges intézkedést elvégzett, a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az összes lehetséges óvintézkedést megteszi a munkavállalók biztonságának érdekében.

Az irodaház közleménye

A közlemény szerint az üzemeltető azonnal elrendelte az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítést, és a bérlőknek is javasolja a hasonló intézkedések végrehajtását.

Majdnem öt hete a közös területeket naponta fertőtlenítő mosószerrel tisztítják

- fűzték hozzá.

Azt is írták, hogy a tájékoztatták a bérlőket a WHO és az egészségügyért felelős minisztérium által ajánlott biztonsági szabályokról, továbbá gondoskodtak róla, hogy a hatósági ajánlásokkal összhangban, megfelelő fertőtlenítő eszközök álljanak rendelkezésre, és növelték a takarítás gyakoriságát.

- írja a közlemény.