Hétvégére enyhül a tavaszias idő

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Hétfőn szeles, esős idő várható, a jövő hét első felében komoly lehűlés várható. A jövő hétvégére ismét tavaszias időt jósolnak.
Vágólapra másolva!
Kissé mérséklődik a meleg a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kiadott országos, középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken nagyrészt erősen felhős lesz az ég, egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délután észak felől csökken a felhőzet és lassan megszűnik a csapadék.

A szél többfelé megélénkül, gyakran meg is erősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek.

A leghidegebb órákban 4-10 fok lesz. Napközben 9-15 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken szeles, esős idő várható, szombaton inkább csak nyugaton lehetnek záporok. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Szombaton kiderül az ég, csapadék nem valószínű, azonban a nyugati, délnyugati határvidéken nem zárható ki egy-egy zápor. A légmozgás élénk, néhol erős lesz.

A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap napközben derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre lehet számítani. A szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.