Szijjártó Péter: Hét magyart tartanak karanténban külföldön

Diamond Princess
Jokohama, 2020. február 16. Mentőautó hajt el a jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjárótól 2020. február 16-án. A luxushajón, amelyen három magyar állampolgár dolgozik, eddig 355 személyről derült ki, hogy megfertőződtek a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. A fedélzeten 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították, az idős utasokat pedig önkéntes alapon evakuálják és a szárazföldön helyezik őket karanténba. MTI/EPA/Franck Robichon
Vágólapra másolva!
Egy magyart azért helyeztek karanténba Vietnamban, mert egy koronavírussal fertőzött beteggel utazott. Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar állampolgár, a Maldív-szigeteken pedig további négy magyarról tud a külügy - jelentette be Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök hajnalban jelentkezett be egy Facebook-videóban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy elmondja, kik azok a magyarok, akik jelenleg karanténintézkedés alatt állnak külföldön, és kik azok, akik már elhagyhatták a koronavírus megfékezésére felállított karantént.

A külgazdasági és külügyminiszter a jó hírekkel kezdte, e szerint

a németországi karanténban rekedt jogászhallgatót kiengedték, ahogyan a Japánnál hosszú ideje veszteglő Diamond Princess üdülőhajó fedélzetét is elhagyhatta mindhárom magyar állampolgár.

Szijjártó Péter az új esetek között említette azt a magyart, akit Vietnamban helyeztek karanténba, mert egy fertőzött beteggel utazott. Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar állampolgár, a Maldív-szigeteken pedig további négy magyarról tud a külügy.

Hozzátette, minden külföldi, korlátozás alá vont magyarral felveszik a kapcsolatot, és mindenben segítenek nekik.