Egy kiló heroint próbált egy szerb Magyarországra csempészni

Vágólapra másolva!
Jogerősen hét év három hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szeged Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki csaknem egy kilogramm, nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra csempészni 2018-ban.
Vágólapra másolva!

A sofőrként dolgozó szerb férfi 2018 márciusában vásárolt Belgrádban egy autót. Két héttel később, március 17-én úgy jelentkezett belépésre Magyarország területére, hogy pár nappal korábban drogozott. A határátkelőn megállapították, hogy ennek a hatása még nem múlt el és "a vezetési képességeire hátrányosan ható szer befolyása alatt vezette az autóját."

A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével vizsgálták át a kocsit.

A műszerfalban kialakított rejtekhelyen 996,28 gramm, több mint 55 százalékos tisztaságú heroint találtak.

A drogszállítmány hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határának 4,5-szeresét.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásában és bódult állapotban elkövetett járművezetésben mondta ki bűnösnek a 30 éves vádlottat.

A 7 év 3 hónap börtön mellett 9 évre kitiltották Magyarország területéről és 1 évre eltiltották a közúti járművezetéstől is.

Döntésével a táblabíróság enyhítette a Szegedi Törvényszéken első fokon kiszabott nyolc év büntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az ítélőtábla a külföldi, a magyar nyelvet nem beszélő férfi beismerését figyelembe véve látott lehetőséget a büntetés enyhítésére, összhangban a kialakult bírósági gyakorlattal.