Gyurcsányné megvédte a nyugdíjasok halálával viccelődő Vágó Istvánt

DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 1. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
"Vágó István csak arra hívta fel a figyelmet, amire az előbb én is" - ezekkel a szavakkal mentegette Gyurcsányné, a Gyurcsány-párt uniós képviselője párttársát, a nyugdíjasok halálán viccelődő Vágó Istvánt. 
Vágólapra másolva!

"Védjük meg az időseket a járvány idején! Az idősek a legveszélyeztetettebbek a koronavírus miatt, ezért idősvédelmi javaslatcsomagot nyújtok be!" - Gyurcsányné ezzel a szöveggel tette közzé közösségi oldalán a csütörtöki sajtótájékoztatójáról készült videofelvételt.

Ez azért is meglepő, mert tegnap éppen párttársa, Vágó István viccelődött a nyugdíjasok halálán. Az egykori tévés internetes bejegyzésében arról írt a koronavírussal kapcsolatban:

Két területen spórolnak egyszerre: kevesebb vírusteszt, kevesebb nyugdíjas. Ügyes.

Gyurcsányné több kérdést is kapott Vágó bejegyzésével kapcsolatban a mai sajtótájékoztatóján, de harapófogóval kellett kihúzni belőle a választ. Amikor a Hír TV először tett fel kérdést a megbotránkoztató írással kapcsolatban, Barkóczi Balázs felháborodottan annyit mondott, hogy "elnézést szerkesztő úr, tartsuk magunkat a protokollhoz". A túlbuzgó DK-szóvivő intelme ellenére Gyurcsányné reagált a felvetésre, azt hajtogatva, hogy több vírustesztet kellene elvégezni. Amikor a hírcsatorna munkatársa ismét rákérdezett arra, hogy ezek szerint nincs probléma az ominózus bejegyzéssel, úgy felelt,

Az újságíró azonban ennél konkrétabb választ szeretett volna kicsikarni Gyurcsánynéból, így ismét feltette a kérdést, amire viszontkérdések sora volt a válasz. A sajtótájékoztatónak ez a pontja leginkább a kocsmai kötekedések világát idézte meg. Az M1 Híradó munkatársát is Vágó bejegyzése érdekelte, azonban sokkal többet nem sikerült erről megtudnia a DK-s politikustól, mint kollégájának.

Gyurcsány Ferenc és felesége Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Gyurcsánynénak nem feltétlenül kellett volna védelmébe vennie Vágot, hiszen a magát kvízprofesszornak neveztető tévés korábban megtette azt. Miután az Origo cikket írt a témában, a DK elnökségi tagja úgy reagált közösségi oldalán, örül ennek, hiszen így posztját többen nézték meg.