Koronavírus: bezárt a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem épülete.
A Szegedi Tudományegyetem főépülete.
Vágólapra másolva!
A Szegedi Tudományegyetem még a veszélyhelyzet kihirdetésének napján, szerdán tájékoztatta a diákokat, hogy két napra rektori szünetet rendelnek el, és előrébb hozzák a tavasz szünet időpontját is. A hallgatóknak a kollégiumokból is ki kell költözniük, csak a külföldi diákok maradhatnak az épületekben. A tavasz szünet után távoktatás kezdődik az egyetemen.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyetnek eleget téve a Szegedi Tudományegyetem március 12-én bezárta az épületeit, a rektor pedig kötelező oktatási szünetet rendelt el mind a 12 karon.

Az egyetem hírportálján azt írják, a tavasz szünetet áprilisról márciusra hozták, vagyis a szünet már március 14-től elkezdődik és egészen március 22-ig tart. A Szegedi Tudományegyetem – a többi hazai felsőoktatási intézménnyel együtt – visszavonásig távoktatásra áll át.

A hallgatók a távoktatási időszak alatt sem látogathatják a Szegedi Tudományegyetemet.

Az épületeket csak az egyetemi alkalmazottak látogathatják, hacsak egy újabb rendelkezés nem szigorít az esetükben is.

A Szegedi Tudományegyetem főépülete. Forrás: SzTE

A közleményben úgy folytatják,

minden magyar hallgató március 13. napjáig köteles az egyetemi kollégiumi épületből teljes körűen kiköltözni és otthonába hazatérni.

A külföldi állampolgár hallgatók részére a kollégiumi lakhatást a Szegedi Tudományegyetem továbbra is biztosítja.

Mindemellett kérik az egyetemi polgárokat, hogy a külföldi magáncélú utazásaikat – személyes biztonságuk és Magyarországra történő visszautazásuk zavartalansága érdekében – lehetőség szerint kerüljék el. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a Magyarországra történő visszautazás feltételeit az egyetem nem tudja garantálni, így külföldön maradásuk a tanulmányi kötelezettségek teljesítésére kihatással bírhat.