Belháború robbant ki a szigetszentmiklósi baloldali vezetésben

Vágólapra másolva!
Belháború robbant ki a szigetszentmiklósi baloldali városvezetés tagjai között. A város egyik alpolgármesterét, Jaksa-Ladányi Emmát a koalíció tagjai azzal vádolták meg, hogy szándékosan feszültséget kelt, és 500 millió forintos kárt okozott a városnak. Jaksa-Ladányi szerint kezelhetőek a belső feszültségek. Információink szerint elképzelhető, hogy Jaksát visszahívják az alpolgármesteri pozícióból.
Vágólapra másolva!

Szigetszentmiklóson a tavalyi önkormányzati választást egy ellenzéki koalíció nyerte, a tíz egyéni választókerületből hetet vittek el, és a polgármesteri pozíció is az övék lett.

A balliberális koalíción belüli feszültségek akkor váltak nyilvánvalóvá, amikor az általuk létrehozott Szigetszentmiklós választ Facebook-oldalon elkezdődött az üzengetés a felek között.

Megbomlott az egység

„A választásokon még egységes frakció mára megbomlott. Sajnos van köztünk olyan, aki már nem is vesz részt ezeken a megbeszéléseken, a közös üzenőfelületeinkről egyszerűen kilépett, mintha rá nem vonatkozna a frakciófegyelem – egyszerűen fölé helyezte magát.

– olvasható a legutóbb nyilvánosságra került bejegyzésből. Az írást egyébként Jószai Attila, a város egyik alpolgármestere tette közzé.

Sírva mentek haza a dolgozók

A Szigetszentmiklós választ oldal azt is elárulta, hogy - idézzük - „Jaksa-Ladányi Emmáról van ugyanis szó - aki számos alkalommal generál feszültséget köztünk, illetve a polgármesteri hivatalban dolgozók között. Aki nem nyitott a közös párbeszédre. Aki nem képes felfogni azt, hogy mit jelent a csapatmunka. Aki nem képes felfogni azt, hogy a hivatali dolgozók FÜGGETLEN, DIPLOMÁS köztisztviselők, akik feladata a város működtetése – a testületi többség szándékainak megfelelően.

Jaksa-Ladányi Emma, Szigetszentmiklós egyik alpolgármestere körül forr a levegő Forrás: Facebook/Jaksa-Ladányi Emma

Súlyos százmilliók

Jaksa-Ladányi Emma 2014 óta tagja a szigetszentmiklósi képviselő-testületnek. Akkor LMP-s színekben került be. 2014-ben az országgyűlési választáson is elindult a szigetszentmiklósi körzetben. Akkor 5,01 százalékot kapott. 2019-ben az ellenzéki összefogásban, mint LMP-s vett részt, és szerzett mandátumot.

Jaksa-Ladányi Emmát mindezek mellett Gyurcsik József, egy másik baloldali képviselő azzal vádolta, hogy

neki köszönhetően elesett 500 millió forinttól a város.

Jaksa-Ladányi koalíciós társait támadta

Jaksa-Ladányi Emma a belső feszültségek kapcsán azt írta a közösségi oldalára, hogy „a koalíciós megállapodást szívesen felteszem ide, ha minden szereplő hozzájárul. 15. pont: "AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK A VÁLASZTÁST KÖVETŐEN AZ ÖNKORMÁNYZATI MUNKA SORÁN KONSZENZUSOS KÖZÖS ÁLLÁSPONTRA TÖREKSZENEK." Ehhez képest egy olyan frakciószabályzatot próbáltak elfogadtatni, ami azt tette volna lehetővé, hogy egy egyszerű többséggel, azaz 4-5 fővel, zárt ajtók mögül, bármit el lehessen dönteni.

írta az alpolgármester.

Az Origo információi szerint elképzelhető, hogy a baloldali többség a következő testületi ülésen visszahívja a pozíciójából az alpolgármestert.