Jobbik-átalakulás balos miniszterekkel

Vágólapra másolva!
Jakab Péter, az új Jobbik elnök kétségtelenül belehúzott. Hol van már az a felháborodás, amit Vona Gábor okozott a Spinoza-házbeli fórumával? Már legyintésre sem érdemes, hogy az egykori politikai ellenfeleivel barátkozik a Jobbik elnöke.
Vágólapra másolva!

Jakab mindenféle szégyenérzet nélkül vállalja fel a posztkommunistákkal és az ex-SZDSZ-es holdudvarral való együttműködést. Ma például a rejtélyes nevű "V21" csoportosulás vezetőivel találkozott, majd büszkén fotózkodott velük.

A valóságban semmi misztikus sincs a "V21"-ben. A volt MSZP-SZDSZ kormányok tagjai és az MDF-et elhagyó, majd oda visszalépő, szinte követhetetlen kanyarokat leíró, egykori miniszterek, államtitkárok alkotják a csapatot. Erről a 21-es keretről azért nem épp a sikeres kormányzás jut az ember eszébe, a "nagyágyúk" közül többen is tevőlegesen hozzájárultak az ország 2010-es csődközeli helyzetéhez. Jakabnak jók lesznek ők is.

Nézzük a névsort! A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok oszlopos tagjai közül a derékhadat alkotja Göncz Kinga és Balázs Péter külügyminiszterek, Bárándy Péter igazságügyi miniszter, Bozóki András kulturális tárcavezető, Székely Tamás egészségügyi miniszter. Nem lepődünk meg azon sem, hogy az Orbán Viktort néhány éve nagyon meggyűlölő egykori Antall-kormány külügyi tárcavezetője Jeszenszky Géza, és a volt ipari miniszter és MNB-elnök Bod Péter Ákos is tagja a 21-eknek.

Most ezzel az "álomcsapatnak" a képviselőivel tárgyalt a Jobbik elnöke. Ez már azonban nem csak mosolydiplomácia, úgy tűnik, a radikális Jobbik-romjain itt egy új liberális-baloldali párt kezd szerveződni, már az új holdudvartagok is bejelentkeztek. Ne legyen kétségünk, a liberális hálózat hamarosan feltölti azt a pártot, ahonnan az utolsó radikálisok épp a napokban távoznak.

A következő baráti fotóra akár Bajnai Gordon és Bokros Lajos is rákerülhet.