Próbaideje alatt gázolta halálra a gyalogost a berhidai férfi

Vágólapra másolva!
Büntetett előéletű, és a próbaidő alatt volt az a berhidai férfi, aki a múlt héten elgázolt egy férfit a 81-es főúton. A bíróság letartóztatta, a döntés viszont még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A férfi a 81-es főúton előzés közben az autója bal elejével elütötte az út szélén sétáló, 48 éves móri férfit, aki a helyszínen meghalt.

A baleset után a sofőr elhajtott, nem segített a gyalogosnak. A szakértő véleménye szerint a férfi életét meg lehetett volna menteni, ha időben segítséget kap.

Forrás: Police.hu

A 26 éves berhidai sofőr a baleset utáni napokban megpróbálta eladni az autóját.

Eközben a holttest is előkerült, vasárnap reggel találták meg az út melletti árokban Fehérvárcsurgónál. A rendőrök Lepsényben foglalták le a balesetet okozó autót, aztán elfogták a sofőrt is.

Mint kiderült, a sofőr büntetett előéletű, korábban hasonló bűncselekmény miatt bíróság elé került, most pedig próbaideje alatt gázolta halálra a gyalogost.

A férfi letartóztatását a bíróság szerdán elrendelte 30 napra. A gyanúsított és védője fellebbezett, a döntés nem jogerős. Végleges határozatot majd a Székesfehérvári Törvényszék hoz.