Március közepén indul a nemzeti konzultáció, kilenc kérdés lesz

nemzeti konzultáció
Vágólapra másolva!
Március közepén indul az újabb nemzeti konzultáció, amely elsősorban az emberek igazságérzetét súlyosan érintő kérdésekre irányul. A Magyar Nemzet információi szerint a kormány kilenc kérdésben kéri ki a polgárok véleményét. 
Vágólapra másolva!

A polgári napilap keddi cikkében arról ír, hogy a konzultációban szó lesz

  • a börtönbizniszről, a börtönbüntetésre ítéltek iparszerű kárpótlásáról. Mint ismert, Magyarországon idáig mintegy 12 ezer börtönkártérítési per indult az állammal szemben, a megítélt összeg nagyjából tízmilliárd forint. Az esetek nagy részében balliberális ügyvédek az üzlet haszonélvezői, közülük Magyar György a legismertebb.
  • A gyöngyösi romák kártérítési ügyéről. Gyöngyöspata esetében is egy vállaltan külföldről finanszírozott szervezet szított ellentétet a magyar és a cigány emberek között azzal, hogy százmilliós kártérítést sikerült kiharcolnia az egykori – sok esetben iskolakerülő – diákoknak. A kormány álláspontja szerint nem a pénzzel, hanem az oktatással való kárpótlás lenne a célszerű megoldás, ám ezt a hazai ellenzék elutasítja.
  • Az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kártérítési esetekről.
  • A feltételes szabadlábra helyezés szigorításáról.
  • A Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról.
  • A bírósági érzékenyítésről. Soros György által támogatott szervezetek rendszeresen tartanak érzékenyítőtréningeket bíróknak, amelyek a kormány álláspontja szerint alkalmasak az igazságszolgáltatással szembeni közbizalom aláásására.

A tervek szerint a konzultációs kérdőívek március közepétől érkezhetnek meg a háztartásokba, amiket májusig lehet kitölteni.